ODRŽAN X. PODRUČNI DUHOVNI KAPITUL FRAME U VIROVITICI I OBEĆANJA FRAME VIROVITICA

ODRŽAN X. PODRUČNI DUHOVNI KAPITUL FRAME U VIROVITICI I OBEĆANJA FRAME VIROVITICA

With 0 Comments,

Deseti duhovni kapitul Zagrebačkog područnog bratstva Frame započeo je 25. rujna u 17 sati okupljanjem u samostanu Župe sv. Roka u Virovitici. Na ovoj duhovnoj obnovi okupilo se dvjestotinjak framaša iz cijelog područja! Nakon večernje mise uputili smo se u dvoranu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i tamo krenuli u rad po grupama. Imena ovogodišnjih grupa bila su imena značajnih pripadnika Franjevačkog svjetovnog reda od kojih su neki od njih i proglašeni svetima te smo ih pobliže upoznali. Nakon rada po skupinama vratili smo se u crkvu na klanjanje koje je vodio nacionalni i područni duhovni asistent fra Filip Đurđević. Bilo je predivno i jako emotivno.

Nakon večernje mise uputili smo se u dvoranu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i tamo krenuli u rad po grupama. Imena ovogodišnjih grupa bila su imena značajnih pripadnika Franjevačkog svjetovnog reda od kojih su neki od njih i proglašeni svetima te smo ih pobliže upoznali. Nakon rada po skupinama vratili smo se u crkvu na klanjanje koje je vodio nacionalni i područni duhovni asistent fra Filip Đurđević. Bilo je predivno i jako emotivno.

U subotu smo, nakon klasičnog jutarnjeg programa, imali predavanje koje je također vodio fra Filip u kojem smo kroz Petrovu poslanicu naučili više o darovima koje nam Bog daje. Drugo predavanje vodile su naše nacionalne vijećnice Antonija Meštrović i Marta Klemenčić. Pobliže su nam predstavile Framu u svijetu te smo kroz kviz otkrili kako je svatko od nas pozvan postati svet.

Poslijepodnevni program sastojao se od raznih radionica na kojima smo neki bili u posjetu različitim staračkim domovima, učeničkom domu ili dječjem bolničkom odjelu. Neki smo sudjelovali u akciji “40 dana za život”, neki čuli svjedočanstva naših bogoslova fra Ivana i fra Luke, a neki smo pjesmom i plesom svjedočili po gradu. Svaka radionica bila je posebna na svoj način i puna lijepih iskustava za svakoga.

Nakon večere otišli smo u dvoranu i tamo smo imali večernji zabavni program – igre. Bilo je vrlo zabavno. Uslijedila je večernja molitva, a nakon toga spavanje.

Ujutro poslije doručka uslijedio je završni rad po grupama. Nakon toga otišli smo u crkvu na misu na kojoj su se ujedno odvila i obećanja Frame Virovitica.

Jedanaest osoba po prvi je put dalo obećanje življenja Evanđelja u bratstvu, dok je dvadeset i jedna osoba to isto obećanje obnovila. Bilo je predivno i svi smo bili presretni, a potekla je i pokoja suza. Nakon mise virovitički framaši prikazali su spot za pjesmu koju su sami napisali pod nazivom “Poziv”.

Hvala svima koji su se odazvali na ovaj duhovni kapitul i svima koji su se potrudili da nam prenesu novo znanje i pruže nova iskustva. I ne zaboravite: “Stavite se, svaki prema daru koji je primio, u službu jedni drugima!” (1Pt 4, 10a).

 

 

https://www.facebook.com/groups/171703776174057/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.