ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 2. KORIZMENU NEDJELJU – od 12.03.2017. do 19.3.2017.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 2. KORIZMENU NEDJELJU – od 12.03.2017. do 19.3.2017.

With 0 Comments,

12. ožujka 2017.

II. NEDJELJA KORIZME

Tijekom ovog tjedna slavimo:
13. Ponedjeljak: Sv. Kristina
14. Utorak: sv. Matilda
15. Srijeda: sv. Longin
16. Četvrtak: sv. Hilarije
17. Petak: sv. Patrik
18. Subota: Ćiril Jeruzalemski
19. Nedjelja: 3. korizmena

Kroz korizmeno vrijeme svakog ponedjeljka biti će u našoj crkvi cjelodnevno klanjanje, nakon jutarnje svete mise do večernje svete mise bit će izloženo Presveto (potičemo Vas sve da tijekom toga dana nađete malo vremena i zaustavite se pred Gospodinom u klanjanju, tihoj molitvi za sebe i svoje najbliže, za domovinu i cijeli svijet…
Kroz korizmeno vrijeme biti će svakog ponedjeljka nakon večernje mise prigodne „korizmene kateheze“.

Križni put je petkom i nedjeljom u 18 sati.

I ove se godine na treću korizmenu nedjelju, odlukom biskupa HBK, provodi akcija Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Moto ovogodišnje akcije je. „Budite svi jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi, milosrdni i ponizni!“ (1 Pt 3,8)
Hvala svima koji su sudjelovali u svim prijašnjim akcijama ovog projekta Hrvatskog Caritasa.

Pozivamo vas na "4. Korizmeni križni put župe" koji će se održati u subotu 18.3.2017. Ruta križnog puta bit će oko 20 km a kreće se iz Virovitice prema Milanovcu, zatim se penjemo prema Rezovačkim krčevinama, nastavljamo šumom do prvog ribnjaka, te se vraćamo kroz Sveti Đurađ do naše crkve gdje večernjom svetom misom završavamo naš križni put. Vrijeme polaska je u 10:00 sati iz dvorišta naše crkve a mapu imate na našoj Internet stranici. Također ćete moći nabaviti i majice ovogodišnjeg Križnog puta po cijeni od 30 kn.

Vašoj dobroti preporučamo uređenje Božjeg groba i naše crkve za uskrsne blagdane. Svoj prilog možete predati u župnom uredu. Hvala od srca!

U našoj knjižari možete nabaviti nove brojeve tiska.