ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 17. NEDJELJU KROZ GODINU – od 30.07.2017. do 06.8.2017.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 17. NEDJELJU KROZ GODINU – od 30.07.2017. do 06.8.2017.

With 0 Comments,

30. srpnja 2017.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom idućeg tjedna slavimo
31. Ponedjeljak: sv. Ignacije Lojolski
1. Utorak: sv. Alfonz Marija deLiguori
2. Srijeda: Gospa od Anđela
3. Četvrtak: Bl. Augustin Kažotić
4. Petak: sv. Ivan Marija Viannej
5. Subota:sv. Emigdije
6. Iduća je nedjelja XVIII. kroz godinu

U utorak večernjom misom nakon koje slijedi marijanska pobožnost, započinjemo slavlje BDM ANĐEOSKE - PORCIUNKULA, kada se zaslugom svetog našeg oca Franje može dobiti potpuni oprost u svim župnim crkvama, pod redovitim uvjetima: ako je potrebno ispovjediti se, sudjelovati na svetoj misi, pričestiti se, izmoliti Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu, Vjerovanje i dodati jednu molitvu na nakanu sv. Oca.

U srijedu, na sam blagdan svete će mise biti u 7.00, 9 i 18.30 sati, a posebno svečano uz procesiju sa svijećama slavit ćemo večernju misu u 18.30 sati. Crkva će biti otvorena tijekom cijelog dana kako biste mogli dolaziti i moliti oprost za sebe i svoje pokojnike. Na oltaru Majke Božje bit će izložena slika Gospe od Anđela.

U subotu slavimo sv. Emigdija biskupa i mučenika - zaštitnika od potresa, kojemu su se stari Virovitičani zajedno s franjevcima zavjetovali tražeći od njega zaštitu i zagovor.
Tijekom cijelog dana kapelica ce biti otvorena. Nakon večernje mise biti ce procesija i molitva u kapelici. Dođite, kako bismo i ove godine ispunili naš zavjet.

U našoj knjižari možete nabaviti nove brojeve tiska.