ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 5. KORIZMENU NEDJELJU – 18. ožujka 2018.

With 0 Comments,

18. ožujka 2018.

V. NEDJELJA KORIZME - GLUHA

Danas nakon večernje mise je križni put u organizaciji OFS-a, FRAM-e i župe bl. A. Stepinca - Milanovac koji završava u crkvi u Milanovcu.

Sutra je sv. Josip, mise su u 7,9, i 18.30.

Pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu započinje ovaj utorak.

Uskrsna ispovijed u našoj župi je 22. ožujka (četvrtak) u 9 i u 18 sati.

U ponedjeljak, 26. ožujka, pohoditi ćemo bolesnike po kućama od 8-12h. Možete ih upisati u župnom uredu.

Ovaj petak pred Cvjetnicu naziva se žalosnim petkom, a u našoj biskupiji to je dan obnove čišćenja pamćenja i spomen mučenika, kad se sjećamo svih žrtava i nevino ubijenih ljudi. Uz večernju misu osobito ćemo moliti za sve njih.

Neka krizmanici na Cvjetnicu na misu u 9 sati donesu kutijice u koje su skupljali korizmeni dar za siromašnu djecu u našoj Biskupiji kako bismo mogli na Veliki četvrtak predati u biskupiji.

Jučer smo zbog lošeg vremena odgodili "Virovitički križni put" i prebacili ga na sljedeću subotu 24.3. te vas ovime putem pozivamo da se priključite u što većem broju. Geslo križnog puta je "Bog je Gospodar, on će ti pomoći, imaj vjeru" sv Leopolda Mandića kome hodočastimo u Padovu 7.4.2018. godine. Majice ovogodišnjeg Križnog puta možete nabaviti u župnom uredu po cijeni od 30 kn.

Pozivamo vas i na duhovni koncert Progledaj srcem koji će se održati 21.4.2018. godine u Ciboni. Više o koncertu možete pročitati na našoj Internet stranici i na plakatima. Prijaviti se možete u župnom uredu.

Hvala svima koji se podržali humanitarnu akciju Uskrs u svakom domu te time omogućili da najsiromašniji našega grada radosnije dočekaju Uskrs. Neka vam Bog uzvrati na vašoj dobroti.

U nedjelju na Cvjetnicu blagoslov grančica i svečana procesija počet će u samostanskom dvorištu u 10.00 sati. Kako je uobičajeno maslinove grančice ćete moći nabaviti u dvorištu, a za uzvrat molimo vaš prilog za potrebe Karitasa. Po završetku slijedi sveta misa uz svečani navještaj Muke Gospodinove.
Iduće nedjelje će zajednica Vjera i Svjetlo skupljati dobrovoljne priloge za potrebe zajednice.

Vašoj dobroti preporučamo uređenje Božjeg groba i naše crkve za uskrsne blagdane. Od srca hvala.