NAŠI VJERNICI NA DUHOVNOM KONCERTU “PROGLEDAJ SRCEM 2018”

NAŠI VJERNICI NA DUHOVNOM KONCERTU “PROGLEDAJ SRCEM 2018”

With 0 Comments,

Već četvrtu godinu za redom se u Zagrebu održava koncert duhovne glazbe "Progledaj srcem" u organizaciji LaudatoTV.
Tako je bilo i ove subote. 6500 najbržih posjetitelja uspjelo je rezervirati ulaznicu za koncert i ispuniti dvoranu u Ciboni do posljednjeg mjesta. Među njima je bio i pun autobus (od osnovnoškolaca do nešto stariji (ali duhom mladih)) iz naše i nekih okolnih župa.

Na koncertu su nastupili mnogi poznati izvođači duhovne glazbe hrvatske glazbene scene. Prvi izvođači programa bili su članovi zajednice Cenacolo, a zatim su nastupali: VIS Mihovil, Zvonimir Kalić, Scifidelity Orchestra, SKAC zbor iz Zagreba, Mia Dimšić, VIS Veritas Aeterna, fra Ivan Matić, sestre Palić, fra Marin Karačić, Božja pobjeda, Ante Cash i Rafael Dropulić Rafo. U toku programa je prigodnu meditaciju iznio don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo u Hrvatskoj. Kroz program su nas na duhovit način proveli Marin Perišić i Josip Kezić.

Puna dva i pol sata pjesmom se Boga slavilo, hvalilo, pjesmom se za Bogom čeznulo, pjesmom se Bogu molilo, pjesmom se Bogu zahvaljivalo. Publika se posebno snažno uključila u fra Marinovu izvedbu pjesme "Ti si mene prvi ljubio". Vrhunac večeri je bio nastup sastava Božja pobjeda, čije izvedbe pjesama je publika gotovo samostalno izvela, na nogama i s podignutim rukama. Pjesma se orila iz grla svih prisutnih. Posebnu atmosferu su na kraju napravili Ante Cash i Rafo.

Zahvalni smo Bogu za postojanje LaudatoTV, koja nam je omogućila ovaj predivan i dubok susret i doživljaj.
Hvala LTV-u što nas preko Progledaj srcem vraća Kristu i što nam donosi Isusa.

Ne mogu ne citirati riječi Ksenije Abramović, direktorice LTV koja kaže: "Bez Boga sve ovo ne bi imalo smisla. Onaj tko je bio, vidio je, doživio je, osjetio koliko je tu bilo izljeva Božanskog duha. To je poslanje i snaga Laudato TV. Poziv i dalje stoji ljudima dobre volje: pomozite nam oživjeti našu Hrvatsku, jer, kako kaže geslo, Dobro mijenja sve! LTV pokazuje kako je dobro moguće. Budite naši saveznici u dobru!"

Renata Pažin