NAŠ ZBOR SV. CECILIJE SUDJELOVAO U KLANJCU NA SMOTRI FRANJEVAČKIH ZBOROVA

NAŠ ZBOR SV. CECILIJE SUDJELOVAO U KLANJCU NA SMOTRI FRANJEVAČKIH ZBOROVA

With 0 Comments,

U subotu, 26.5.2018. godine u Klanjcu je održana Smotra franjevačkih zborova. U organizaciji Vijeća za kulturne djelatnosti Provincije ovo je već trinaesti susret zborova od kojih je prvi organiziran u Virovitici, na inicijativu tadašnjeg župnika fra. Roberta Perišića.
Na smoti redovito sudjeluje dvadesetak zborova; ove godine dvadeset i pet, od Trsata do Zemuna. Skupilo se preko šest stotina pjevača – na nekoliko sati smo udvostručili broj stanovnika Klanjca.
Smotra je prilika da čujemo poznate ali i nove pjesme, susretnemo pjevače, voditelje zborova i svećenike koji su djelovali u našoj župi. Zbor svete Cecilije, pod vodstvom Noemi Toth, otpjevao je pjesmu svog osnivača, patera Kamila Kolba „Pjesmu k nebu dignimo”. Uz poznate svjetske autore poput Bacha, Beethovena, Haendla, Mozarta redovito su zastupljeni i domaći autori, osobito franjevci naše provincije: Kamilo Kolb, Fortunat Pintarić, Franjo Jesenović ... Vrhunac susreta je sveta misa, crkva dupkom puna vjernika pjevača koji nadglasavaju orgulje svojim skladnim pjevanjem.
Nakon zajedničkog ručka i druženja nastavak poslijepodneva iskoristili smo za posjet spomeniku hrvatskoj himni “Lijepa naša domovino“ i Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici.