ŽUPNI ZBOR SVETE CECILIJE SUDJELOVAO JE NA KONCERTU KORIZMENIH I DUHOVNIH PJESAMA U WELSU

ŽUPNI ZBOR SVETE CECILIJE SUDJELOVAO JE NA KONCERTU KORIZMENIH I DUHOVNIH PJESAMA U WELSU

With 0 Comments,

U subotu 30.3.2019. godine, na poziv Hrvatskog Doma Wels, Austrija, naš župni zbor Svete Cecilije sudjelovao je na koncertu korizmenih i duhovnih pjesma "Via dolorosa".
Hrvatski Dom Wels osnovan je 1991 a glavni cilj Doma je očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta, hrvatskog jezika, promicanje kulturne baštine i obogaćenje kulturnog i sportskog života zajednice.
Koncert korizmenih i duhovnih pjesama ove je godine održan po četvrti put, a uz domaćine Mješoviti zbor "Hrvatski dom Wels" i VIS Carmen sudjelovali su pjevači iz Ingolstadta i Gunskirchena.
Zbor Svete Cecilije otpjevao je „Pred tobmo padam nice” Johanna Sebastiana Bacha, „Pođi na Golgotu” Martina Železnika, „Stabat Mater” Vladana Vuletina i „Stela Matutina” Theodora Grava.
U nedjelju su srdačni domaćini organizirali obilazak grada Welsa. Vrhunac susreta bila je sveta misa u župnoj crkvi St. Stephan u Welsu, koju je predvodio fra Vjekoslav Lazić iz Hrvatske katoličke misije u Gornjoj Austriji sa sjedištem u Linzu. Uz fra Vjekoslava u Misiji djeluje i fra Antun Hajmiler - naši ih se župljani rado sjećaju jer su obojica bili na službi u Župi sv. Roka u Virovitici.