POZIVAMO VAS NA 1. ŽUPNU BICIKLIJADU: “PJEVAJ I PUTUJ – EMAUS 2019.

POZIVAMO VAS NA 1. ŽUPNU BICIKLIJADU: “PJEVAJ I PUTUJ – EMAUS 2019.

With 0 Comments,

POLAZAK: 11.5.2019. U 12:00 SATI ISPRED CRKVE

POVRATAK: OKO 18:00 SATI

Dragi prijatelji. Pozivamo vas na 1. Župnu biciklijadu "Pjevaj i Putuj – Emaus 2019". U našem vremenu gdje se ljudi slabije kreću, manje druže i teže se odlučuju na molitvu, događa se da se zatvaraju u sebe i suočavaju sa raznim duhovnim i fizičkim problemima na koje teško pronalaze odgovor. Stoga smo pokrenuli ovu malenu akciju kako bismo skrenuli pozornost na životno pravilo koje ljude čini zdravima i zadovoljnima: molitva, zajedništvo i sport što sve ona uključuje.

Svatko tko se odluči na taj pothvat potrebno je da se prijavi u župnom uredu najkasnije do 10.5.2019. (prijave u župnom u redu moguće je ostvariti svaki radni dan od 8:30 – 11:30 i od 16:00 do 18:00) gdje dobiva svoju hodočasničku putovnicu i uvrštava se u popis sudionika čija se imena čitaju po završetku biciklijade prije svete mise za koje će ta misa biti namjenjena. Putovnica služi i kao dokaz za sudjelovanje na biciklijadi te se na temelju nje na kraju svakom sudioniku koji je odvozio cijelu rutu dodjeljuje diploma.

Krenuli bi ispred naše crkve u 12:00 sati i prešli bismo nešto manje od 70 km. Kontrolne točke bile bi crkve kod kojih bismo se zaustavili, odmorili i izmolili po jednu postaju Otajstva svjetla.

Ruta kojom se krećemo je sljedeća: Virovitica, Taborište, Suhopolje, Gradina, Lukač, Bušetina, Okrugljača, Stari Gradac, Špišić Bukovica, Milanovac, Virovitica.

Ruta ide uglavnom po ravnicama i gotovo da nema nikakvih uspona. Biciklisti bi imali i automobilsku pratnju koja je opskrbljena vodom te spremna intervenirati ako netko više ne može ili se dogodi kakva nezgoda.

Planirano vrijeme povratka je oko 18:00 sati, znači oko 6 sati na kotačima sa uključujući pauze.

Po povratku bismo sudjelovali na svetoj misi i nju bi namjenili za sve sudionike biciklijade. Nakon mise nas u dvorištu čeka okrepa uz roštilj i tamburaše. Kotizacija iznosi 50 kn.

Pozivamo vas sve mlade i stare da se uključite u ovu manifestaciju i provedete u zajedništvu i druženju jedno lijepo subotnje poslijepodne.

Za sve upite i ostale informacije obratite se na email: zupasvetogaroka@gmail.com