Ljetni oratorij 2019. priveo se kraju

Ljetni oratorij 2019. priveo se kraju

With 0 Comments,

Od 12. do 22. kolovoza u našoj se župi održavao ljetni oratorij - druženje djece i mladih kroz molitvu, igre, šport, radionice, pjesmu, ples i raznovrsne druge aktivnosti. Slogan ovogodišnjeg oratorija bio je Sve(t) ili ništa.

Okupljala su se djeca od 3. do 8. razreda osnovne škole. Tijekom 2 tjedna naučilo se mnogo o otkrivanju vlastitih talenata, međusobnom razumijevanju i o sedam darova Duha Svetoga. Pored duhovnih radionica bile su tu i praktične radionice na kojima su se djeca mogla okušati u različitim vještinama: od novinarstva, preko prve pomoći do pjevanja, plesa i slikanja.

Projekt je u Virovitici organiziralo 15-ak mladih animatora srednjoškolaca koji su na taj način htjeli posvetiti svoje ljeto i priskočiti u pomoć da dječjoj dosadi dođe kraj. Roditelji i župnici u tome su ih podržali pa se tako oratorij, osim u našoj, ovo ljeto održavao i u dvije susjedne virovitičke župe - Sv. Leopold Mandić (Taborište) i Bl. Alojzije Stepinac (Milanovac).

U sklopu oratorija održala su se i dva posebna događaja. Utorak navečer, 13. kolovoza, ostao je zapamćen po predavanju Don Boscovi odgojni savjeti za roditelje, kad je o ovoj temi pred brojnom i zainteresiranom publikom govorio salezijanac don Mihovil Kurkut. U srijedu, 21. kolovoza, autobus djece išao je na jednodnevni izlet do daruvarskog vodenog parka.

Službeno je oratorij završio u 31. kolovoza svetom misom, priredbom djece i animatora, te natjecanjem u izradi najbolje torte. Sve naravno u ugodnoj obiteljskoj atmosferi i druženju.