25. BRAKA PROSLAVILI ANITA I MARIO BOBANAC IZ VIROVITICE

25. BRAKA PROSLAVILI ANITA I MARIO BOBANAC IZ VIROVITICE

With 0 Comments,

U petak 20.9.2019. u kapelici franjevačkog samostana obnovu zavjeta 25. godina braka proslavili su Anita i Mario Bobanac iz Virovitice.

I prije 25. godina u obredniku vjenčanja bile napisane kao što i danas stoje ove riječi: “Došli ste u ovaj crkveni dom da pred službenikom crkve i pred zajednicom Gospodin zapečati vašu ljubav svetim pečatom. Tu ljubav Krist obilno blagoslivlja”. Njihovu je ljubav Gospodin uistinu zapečatio svetim pečatom jer ona traje već 25 godina. Blagoslov njihove ljubavi potvrdio je Gospodin darujući im potomstvo. Bili su svjesni svojih obećanja; ostali vjerno jedno drugome  u dobru i zlu i zdravlju i bolesti… kada su obećali vjernost jedno drugome vjerujem da je to za njih bilo obećanje dano Bogu. Jer staviti ruku na raspelo i potvrditi privolu tražeći pomoć od Boga, Blažene Djevice Marije i svih svetaca Božjih čin je pun vjere i svijesti svojih granica i ovisnosti o Bogu. I oni sami svjedoče kako im je molitva bila najveća podrška u životu posebno u najtežim trenucima njihova života. A bilo ih je nemali broj. Vjerujem da su u sebi u svim tim teškim trenucima kojima su bili izloženi zbog svoje vjernosti uvijek sjećali ovih izrečenih riječi: Tako mi Bog pomogao, Blažena djevica Marija i svi sveci Božji. Svoju ljubav i vjernost prenosili su na nas djecu.

Što kaže gđa. Anita o braku:

Naš brak traje 25 godina. Mi smo Anita i Mario Bobanac iz Virovitice. Pred oltarom naše župne crkve Sv. Roka 1.10. 1995. vjenčao nas je fra Zvonimir Lutrović. Kako smo opstali? Nema pravila. Svi mi ljudi smo različiti i različito reagiramo.Važno je biti strpljiv,tolerantan , iskren, sve probleme rješavati odmah bez odlaganja, jer nitko ništa ne može riješiti umjesto vas. Ove vrijednosti nastojimo prenijeti na našu djecu Lovru i Jerka. Osvježili smo naš brak obnavljanjem zavjeta.Vjera nas je vodila do sada , pa se nadam da će tako biti i u buduće. Ovim putem zahvaljujem našim franjevcima.