Pred sam kraj 2016.g. oko stotinjak vjernika Bušetine i Okrugljače uputilo se na hodočašće u Zagreb. Krenuli smo rano poslijepodne, te uz molitvu i pjesmu u Zagreb stigli oko 17 sati.

Prvo smo se uputili prema katedrali, koju smo obišli, te se pomolili i upalili svijeće. Nakon toga, obišli smo i jaslice, unatoč tome što nisu bile žive, zagrijale su naša srca. Naš zajednički obilazak nastavio se je na obilazak starog djela Zagreba u čijem se središtu nalazi Markov trg, kao i Crkva sv. Marka. Imali smo prilike susresti se sa netom vjenčanim parom, što nam je također bio veseo događaj, gdje smo im spontano zapljeskali i poželjeli svako dobro!

Osim spomenutog,obišli smo tržnicu Dolac, Kamenita vrata, kulu Lotrščak, te prošli kroz tunel Grič koji se nalazi ispod Gradeca.

Nakon zajedničkog obilaska znamenitosti,ostatak vremena imali smo slobodno vrijeme, koji su jedni od nas iskoristili za obilazak štandova,drugi za klizanje, vožnju tramvajem, uspinjačom, a drugi su se okrijepili uz razne delicije na Trgu bana Josipa Jelačića.

U 21.30 smo se zaputili kući, iako je naše hodočašće bilo kratko, ispunjena, radosna i zahvalna srca uz pjesmu krenuli smo prema svojim domovima; u nadi i molitvi da će uz Božji blagoslov takvih hodočašća biti i sljedeće 2017.godine .