20151018_103014

PROBA ZBORA JE SVAKI PETAK U 19:30 U KAPELANIJI

Prvi počeci zbora mladih su krajem 2008. godine kada su se mladi u Bušetini počeli obučavati za sviranje sintesajzera. S prvim naučenim notama došli smo na ideju da osnujemo zbor mladih koji se tada sastojao od 6 članica. Za Božić 2008. zbor mladih imao je prvi nastup u Okrugljači i Bušetini pod vodstvom Marije Palm. U lipnju 2009. godine, prije ljetne pauze, imali smo i prvi koncert u Bušetini gdje smo pokazali svojim roditeljima, prijateljima i poznanicima što smo naučili u prethodnoj godini. U rujnu 2009. godine nismo imali stručno vodstvo i zbor je stao s napretkom sve do 2010. godine kada je Tomislav Šipek nastavio obuku sviranja i pjevanja mladih. Nakon kratkog vremena zboru su se priključili još mladih, kako ženskih tako i muških članova. To je bio novi početak zbora koji je tada dobio službeno ime „Glasnici radosti“ ili kako bi mi članovi neslužbeno rekli BuBe (Bušetina Bend). Svaki petak smo se sastajali i učili nove pjesme. Svaku prvu i zadnju nedjelju smo nastupali u Okrugljači i Bušetini. Tijekom ovih 5 godina još smo i nastupili u Starom Gradcu, Virovitici, Virju i Križevcima. Naš napredak se vidio i čuo te su nas angažirali da pjevamo na raznim prigodama kao što su Prve pričesti, vjenčanja, krstitke…
Naši nastupi su većinom u Okrugljači i Bušetini, ali prihvaćamo pozive drugih sela i župa. Sastajemo se svaki petak u 19:30 gdje uz pjesmu i veselje i po koju šalu planiramo daljnje nastupe.
Zbor mladih „Glasnici radosti“ danas broji 16 članova. To su: Brlas Adriana, Brlas Ana, Brlas Latica, Brlas Maja, Čordašev Natalija, Galeković Ena, Martinušić Lorena, Matek Ana Martina, Matek Lucija, Novosel Helena, Sabo Sara, Sabolić Marta, Šipek Tomislav, Široki Fran, Široki Nives, Vukšić Sabina.