ŽUPNE OBAVIJESTI I MISNE NAKANE ZA PETU NEDJELJU KROZ GODINU – 07.02.2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI I MISNE NAKANE ZA PETU NEDJELJU KROZ GODINU – 07.02.2016.

With 0 Comments,

7. veljače 2016.
V. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom sljedećeg tjedna slavimo:
8. Ponedjeljak: Sv. Jeronim Emiliani
9. Utorak: sv. Apolonija
10. Srijeda: Pepelnica - Bl. Alojzije Stepinac
11. Četvrtak: Gospa Lurdska
12. Petak: sv. Damjan
13. Subota: Dobroslav
14. Iduća nedjelja je prva korizmena - sv. Valentin

Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu pod korom.

Tečaj priprave za brak započinje sutra u 19.30. Sutra nakon večernje mise bit će sastanak Karitasovih volontera.

U srijedu se spominjemo bl. Alojzija Stepinca, pozivamo vas na sudjelovanje na večernjoj svetoj misi. Proštenje u Milanovcu zbog Pepelnice premiješteno je u četvrtak kada će u 18:30 biti svečano euharistijsko slavlje.

U srijedu, na Pepelnicu, svete su mise po blagdanskom rasporedu u 7, 9 te 18.30 sati. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi i obredu pepeljenja kako bismo u duhu obraćenja i pokore započeli sveto korizmeno vrijeme.

Na Pepelnicu je zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje sve od punoljetnosti do navršene šezdesete godine života.

Kroz korizmeno vrijeme Pobožnost križnog puta bit će petkom i nedjeljom u 18 sati.

Svakog petka u korizmi biti će nakon večernje svete mise korizmene kateheze s temom o božanskom milosrđu po učiteljstvu svetog pape Ivana Pavla II. u dvorani sv. Franje. Započinjemo ovog petka ali će ovog petka kateheze biti u crkvi jer je ovaj tjedan Tečaj priprave za brak.

Kroz korizmeno vrijeme svakog ponedjeljka biti će u našoj crkvi cjelodnevno klanjanje, nakon jutarnje mise do večernje svete mise bit će izloženo Presveto, stoga molimo sve koji imaju volje i vremena da se prijave u župni ured od kad do kad bi mogli biti u klanjanju pred Presvetim, tako da uvijek kroz dan netko bude i moli pred Presvetim.

Povodom međunarodnog Dana bolesnika, u četvrtak na blagdan Gospe Lurdske, u bolničkoj kapeli u 15 sati slavit će se sv. misa. Ovo je prilika da pomognete svojim bolesnicima da toga dana dođu na misu. Pozivamo liječnike te medicinsko i pomoćno osoblje bolnice da nam se pridruže.

Na Gospu Lurdsku proštenje je u našoj filijali u Okrugljači. Sveta misa je u 11:00 sati.

Na blagdan Gospe Lurdske sv. mise su u 7 i 18:30, nakon večernje sv. mise je svečana procesija s Gospinim likom i svijećama. Za sudjelovanje u procesiji ponesite sa sobom svijeće.

Molimo roditelje krizmanika da u župni ured donesu potvrde od kumova za svoju djecu.