ŽUPNE OBAVIJESTI ZA PETU KORIZMENU NEDJELJU – 13.03.2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA PETU KORIZMENU NEDJELJU – 13.03.2016.

With 0 Comments,

13. ožujka 2016.

V. NEDJELJA KORIZME - GLUHA

Slijedeća nedjelja je Nedjelja Muke GNIK - CVJETNICA

Danas nakon večernje mise je križni put u organizaciji OFS-a, FRAM-e i župe bl. A. Stepinca - Milanovac koji završava u crkvi u Milanovcu.

Roditeljski sastanak za prvopričesnike je večeras u 19.30.

Pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu započinje ovaj utorak.

U subotu je sv. Josip, mise su u 7,9, i 18.30.

Virovitički križni put polazi u subotu iz našeg samostanskog dvorišta u 9 ujutro, a završetak je u našoj crkvi s večernjom sv. misom u 18:30 sati. Majice možete nabaviti u župnom uredu od srijede te prije samog polaska po cijeni od 30 kn.

Uskrsna ispovijed u našoj župi je 17. ožujka (četvrtak) u 9 i u 18 sati.

U ponedjeljak, 21. ožujka, pohoditi ćemo bolesnike po kućama od 8-12h. Možete ih upisati u župnom uredu.

Ovaj petak pred Cvjetnicu naziva se žalosnim petkom, a u našoj biskupiji to je dan obnove čišćenja pamćenja i spomen mučenika, kad se sjećamo svih žrtava i nevino ubijenih ljudi. Uz večernju misu osobito ćemo moliti za sve njih.

Djeca neka slijedeće nedjelje - na Cvjetnicu na Dječju misu u 9 sati donesu kutijice u koje su skupljali korizmeni dar za siromašnu djecu u našoj Biskupiji kako bi mogli na Veliki četvrtak predati u biskupiji.

U nedjelju na Cvjetnicu blagoslov grančica i svečana procesija počet će u samostanskom dvorištu u 10.00 sati. Kako je uobičajeno maslinove grančice ćete moći nabaviti u dvorištu, a za uzvrat molimo vaš prilog za potrebe Karitasa. Po završetku slijedi sveta misa uz svečani navještaj Muke Gospodinove.

Vjeronauk za krizmanike počinje 4. travnja prema ustaljenom rasporedu a do tada nema više vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike, jer ovog tjedana počinju velike ispovijedi.

Volonteri Caritasa neka dođu u petak 18. ožujka u 14 sati, slagati će pakete.

Vašoj dobroti preporučamo uređenje Božjeg groba i naše crkve za uskrsne blagdane. Od srca hvala.