SVETO VAZMENO TRODNEVLJE U NAŠOJ ŽUPI

SVETO VAZMENO TRODNEVLJE U NAŠOJ ŽUPI

With 0 Comments,

Na Veliki Četvrtak, Petak i Subotu osim na svete obrede po navečer pozivamo vas na zajedničku molitvu Crkve iz Časoslova - Jutarnje i Službe čitanja u 07.00 sati.

- VELIKI ČETVRTAK - misa večere Gospodnje počinje u 18. 30 sati, a nakon mise bit će klanjanje i molitva pred Presvetim - Getsemanska ura.

- VELIKI PETAK - Na Veliki petak Križni put i propovijed je u 09.00 sati, a u 17.30 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini - Svetoj Zemlji

- VELIKA SUBOTA - Na Veliku Subotu možemo pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje ispred crkve u 20.00 sati. Na bdijenju bit će kršteni naši katekumeni, a svi mi ćemo obnoviti svoj krsni savez s Bogom. Zato ponesite sa sobom svijeće. Nakon bdijenja bit će i blagoslov jela.

Na nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg prva sveta misa i blagoslov hrane bit će u 06.00 sati i nakon sv. mise u 07,30. Ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 09.00, 10.30 i u 18.30.