ŽUPNE OBAVIJESTI ZA VII. VAZMENU NEDJELJU

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA VII. VAZMENU NEDJELJU

With 0 Comments,

8. svibnja 2016

VII. VAZMENA NEDJELJA

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
9. Ponedjeljak: sv. Katarina Bolonjska
10. Utorak: Gospa Trsatska
11. Srijeda: sv. Mamerto
12. Četvrtak: sv. Leopold Bogdan Mandić
13. Petak: Gospa Fatimska
14. Subota: Sv. Matija, apostol
15. Iduća je nedjelja svetkovina DUHOVA - PEDESETNICA

Da bi se što bolje pripremili za svetkovinu Pedesetnice, spomena na silazak Duha Svetoga imat ćemo molitvenu trodnevnicu - četvrtak, petak i subotu.

Svibanjska pobožnost već nam sama posvješćuje važnost zajedništva s Marijom koja i nas međusobno povezuje u molitvi za dar Duha, a kod večernjih svetih misa tih dana bit će i prigodna propovijed, a nakon mise klanjanje.

Hodočašće naše župe na Trsat je 14. svibnja (subota), upisati se možete u župnom uredu, cijena prijevoza je 130.00 kuna. Polazak je u 5 sati ujutro, sa parkirališta iza samostana.

Početkom svibnja otvoren je natječaj za upis djece u vrtić. Kod upisa djeteta, pri ispunjavanju prijave za upis imate zakonsku mogućnost zatražiti da vaše dijete u vrtiću dobije i katolički vjerski odgoj. Vjersku mješovitu skupinu već nekoliko godina vode odgojiteljice u vjeri Marija Đurđević i Jasmina Puljić.

12. 5. u četvrtak slavi se sv. Leopold Mandić, proštenje je u Taborištu u župi sv.Leopolda Mandića. U ovoj godini Milosrđa po želji našega pape Franje tamo ćemo moći dobiti i potpuni oprost; stoga toga dana kod nas neće biti večernje svete mise, pa vas sve pozivamo da svečano proslavimo upravo u Taborištu večernjom svetom misom u 19h.