ODRŽAN FESTIVAL KLASIČNE I SAKRALNE GLAZBE KOLBOVI DANI

ODRŽAN FESTIVAL KLASIČNE I SAKRALNE GLAZBE KOLBOVI DANI

With 0 Comments,

Od 05. do 14. listopada 2016. održan je drugi Festival klasične i sakralne glazbe Kolbovi dani u Virovitici. Otvorenje Festivala u Gradskoj knjižnici i čitaonici 05. listopada, osmišljeno kao uvod u sva događanja, uz predavače fra Petra Antuna Kinderića, mag.art mus. Sanju Spahiju i prof.crkvene glazbe Katarinu Margetić, donijelo je osvrt na rad Kamila Kolba u Virovitici te svjedočanstva njegovih suvremenika. Slušatelji su upoznati i s hrvatskim skladateljima Kolbovog vremena. Sva događanja najavio je član organizacijskog odbora prof. Perica Mihaljević.

U subotu 08.listopada u crkvi sv. Roka, Osiječki gudački kvartet održao je koncert komorne glazbe, u nedjelju 09. listopada varaždinski katedralni zbor Chorus Angelicus i komorni orkestar pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca izveli su oratorij Mesija za soliste, zbor i orkestar Georga Friedricha Haendela. Profesori Glazbene škole Jan Vlašimsky u ponedjeljak 10. listopada u koncertnoj dvorani škole pripremili su koncert klasičnih evergreena, a u srijedu 12. listopada glazbeni recital orguljskih djela i Kolbovih duhovnih popijevki u crkvi su održale prof. Kristina Domović i mag. art. mus. Sanja Spahija. Na završnoj večeri festivala u petak 14. listopada nastupili su zborovi Hrvatsko pjevačko društvo Rodoljub, Zbor Svete Cecilije i vokalni ansambl Camillus fortis.

Na svim koncertima izvedena su djela Kamila Kolba u svrhu promicanja njegova rada i interpretacije neobičnog skladateljskog opusa. Festival je prepoznat i kao osnova za izgradnju redovite sezone koncerata klasične glazbe u Virovitici. Uspješnost Festivala potvrđuje i oko 650 posjetitelja tijekom svih događanja. Organizatori za slijedeći godinu najavljuju još više zbivanja.

img_0005

img_0030

img_0339

img_0363

kvartet4-small

kvartet-1-small

mg_8379

mg_8388

mg_8431

mg_8492