Raspored liturgijskih slavlja u Velikom tjednu

Raspored liturgijskih slavlja u Velikom tjednu

With 0 Comments,

U Virovitici:
Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje počinje u 18. 30 sati, a nakon mise bit će klanjanje i molitva pred Presvetim - Getsemanska ura.

Na Veliki petak Križni put i propovijed je u 09.00 sati, a u 17.30 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini - Svetoj Zemlji

Na Veliku Subotu možemo pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje ispred crkve u 20.00 sati. Na bdijenju bit će kršteni naši katekumeni, a svi mi ćemo obnoviti svoj krsni savez s Bogom. Zato ponesite sa sobom svijeće. Nakon bdijenja bit će i blagoslov jela.

Na nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg prva sveta misa i blagoslov hrane bit će u 06.00 sati i nakon sv. mise u 07,30. Ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 09.00, 10.30 i u 18.30.

U BUŠETINI:
- Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje počinje u 18. 30 sati, a nakon mise bit će klanjanje i molitva pred Presvetim - Getsemanska ura.
- Na Veliki petak u 16.00 započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života.
- Na Veliku Subotu možemo pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20.00 sati. Nakon bdijenja bit će i blagoslov jela.
- Na nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg svete mise su po nedjeljnom rasporedu