U NEDJELJU ODRŽAN KONCERT U ORGANIZACIJI FRAME

U NEDJELJU ODRŽAN KONCERT U ORGANIZACIJI FRAME

With 0 Comments,

Dana 20.5.2018. održali smo naš drugi po redu koncert na kojem smo prikupljali donacije za ovogodišnji Hod Franjevačke mladeži na kojem će i naši framaši sudjelovati.

Uvidjeli smo potrebu za tim koncertom kako bi olakšali našim framašima plaćanje Hoda i kako stvarno razlog ne odlaska na Hod ne bi bio financijske prirode jer osjećaj koji imaš dok si tamo, sa braćom i sestrama iz cijele Hrvatske, je neprocjenjiv, a pogotovo milosti koje zadobiješ na Hodu. Te stvari nemaju cijene. Koga god da pitate kako mu je bilo na Hodu, reći će da je to neopisivo, i uistinu je, jer kada vidite kako pokušava objasniti i dočarati to, jednostavno nema riječi kojima bi se izrazio.

Nailazili smo na razne teškoće tijekom organiziranja ovoga koncerta, poput toga da nam izvođaći otkažu dolazak, no primili smo sve to sa radošću i mirom i zahvalili Bogu na onima koji su potvrdili svoj dolazak.
Bilo je zabavno od samih probi, na kojima smo se baš kroz pjesmu više zbližavali i veselili. Bilo je tu i svako malo mijenjanja pjesama jer smo primjetili kako nam neke ne leže baš najbolje, ali sve u svemu, nismo dali da nas išta omete.

Naravno da bez naših gostiju ovo ništa ne bi bilo moguće, pa se i ovako želimo zahvaliti Zboru Frama grada Zagreba, Frami u nastajanju Kloštar Podravski i fra Ivanu Široki, bogoslovima fra Ivanu Bogatiju i fra Vinku Brkoviću što su vodili program i zabavili publiku, ali ih i upoznali sa Hodom. I naravno, ne smijemo zaboraviti naš župni zbor svete Cecilije i gvardijana fra Rozu Brkića uz čiji se blagoslov sve to odvilo.

Atmosfera cijelog koncerta je bila stvarno predivna. To je jedan neprocjenjiv osjećaj kada toliko ljudi pjeva i slavi Boga i pritom se zabavlja. Kraj je bio pogotovo poseban, kada smo svi zajedno otpjevali i otplesali naš dobro poznati ples, FRAMU. Naravno da nije izostala hrana i druženje nakon koncerta, da sami sebe počastimo za dobro odrađen posao.
Zbilja smo zahvali Bogu na tom iskustvu i nadamo se da ćemo ga uskoro ponoviti.

Teo Knežević