POZIV NA MOLITVENI TJEDAN U CRKVI SV. ROKA

Dragi vjernici, pozivamo vas da se uključite u molitveni tjedan u našoj crkvi od 6. do 10. studenoga (ponedjeljak/petak) kada će kroz cijeli dan od završetka jutarnje do početka večernje mise biti izloženo Presveto otajstvo s molitvenom nakanom da molimo za očuvanje brakova i obitelji. Za vrijeme izloženog Presvetog otajstva već predbilježeni klanjatelji biti će prisutni prema napravljenom rasporedu u izmjeni svaki sat vremena, no svi se možete uključiti u vama prikladno vrijeme. Provedite malo vremena uz Gospodina za svoju obitelj, ali i za sve druge. Molimo za sve parove na području Grada Virovitice i šire da Gospodin utvrdi brakove i da se smanji stopa razvoda.

U molitvu uključujemo i sve mlade koji se pripremaju za sakrament braka, neka se kao budući supružnici već sada utvrđuju u Duhu kako bi njihov budući brak bio izgrađen na čvrstoj Stijeni.

Molimo za i sve mlade koji još ne razmišljaju o braku, ali da već sada dostojno žive u svijesti da će i za njih doći vrijeme bračnog zajedništva.

POSEBNE NAKANE ZA OBITELJ

© Razdijeljenost tjelesna ili duhovna u obitelji;

© Nedostatak ljubavi i razumijevanja;

© Nedostatak komunikacije i razgovora;

©Neplodnost ili spontani pobačaji;

© Loše navike članova obitelji (alkoholizam, droga, pušenje…);

© Bračna nevjera, opasnost od rastave, razoren brak…;

© Bezbožnost i nedostatak molitve i života po vjeri;

© Nezaposlenost i siromaštvo;

© Nedostatak zdravog poštovanja i međusobna neodgovornost;

© Loši međususjedski odnosi;

© Tvrdoglavost ili neposlušnost djece;

© Kad djeca ne mogu naći bračnog druga;

© Nepoštivanje zakona i svaka druga nakana…)