U povodu blagdana sv. Cecilije: Zborovi Župne zajednice sv. Roka prekrasnim skladbama počastili publiku

Povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika, u Župnoj crkvi sv Roka u Virovitici sinoć (petak) je održan koncert svih zborova Župne zajednice sv. Roka, koji su prekrasnim skladbama i izvedbom počastili virovitičku publiku.

Proslavili su tom prigodom dan svih župnih zborova, a nastupili su dječji zbor “Zvončići”, zbor Frame, vokalno instrumentalni sastav “Cantabile, VIS “Familia”, grupa “Artes”, zbor “Susret” i mješoviti zbor sv. Cecilije.

Tim povodom i djeca i odrasli pjevali su kao jedan – vrlo kvalitetno i nadahnuto izveli su skladbe duhovnog karaktera posvećenog Bogu, a u redovima izvođača sudjelovali su i njihovi kolege, profesionalni glazbenici, profesori Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice, amaterski glazbenici i vjeroučitelji.

Podršku izvođačima dala je mnogobrojna publika, a svi glazbenici su za svoje sudjelovanje dobili i priznanje koje im je u ime Župe sv. Roka uručio gvardijan fra Ivica Jagodić.

Danas (subota) u 16 sati u crkvi sv. Roka glazbena se rapsodija nastavlja Smotrom zborova katoličkih srednjih škola, na kojoj će nastupiti oko 300 učenika i učenica iz katoličkih škola iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba, Požege i Virovitice.

(www.icv.hr, bs)

U povodu blagdana sv. Cecilije: Zborovi Župne zajednice sv. Roka prekrasnim skladbama počastili publiku