Župne obavijesti 26.11.2023.

  • Danas je nedjelja Krista Kralja s kojom završavamo crkvenu liturgijsku godinu „A“, a sljedeće nedjelje započinjemo s novom liturgijskom godinom „B“ i vremenom Došašća u kojem ćemo i ove godine svakoga jutra u 6:00 slaviti jutarnje mise ZORNICE, a nakon mise bit će kavica i čaj za one koji žele.
  • Kroz sljedeći vremenski period sve do Božića osmislili smo adventsku ponudu pod nazivamo „Lučica dobrote“. Bit će vam na ponudi različite kreativne rukotvorine koje izrađuju naše različiti skupine od najmanjih do najstarijih. Već od danas možete nabaviti adventske vijence. Neka nam advent bude ispunjen iskrenom pripravom za Božji dolazak.
  • U ponedjeljak, 27. studenog, u 19 sati, sastanak je Župnog ekonomskog vijeća.
  • U proteklom tjednu očistili smo prostorije u prizemlju ljekarne. Hvala članovima FSR-a i molitvenoj zajednici koji su udruženo lijepo sve uredili.
  • Uz redovitu katehezu za prvopričesnike i krizmanike u ovome tjednu kojega nazivamo katehetski, jedanput mjesečno imamo kateheze i za sve ostale razrede prema objavljenom raspredu. Župni vjeronauk u ovome tjednu je:

Utorak                                                  

Prvi razred: 9 ili 15 h

Drugi razred: 10 ili 16 h

Četvrti razred:11 ili 17 h

Petak

Peti razred: 9 ili 15 h

Šesti razred: 10 ili 16 h

Sedmi razred: 11 ili 17 h

  • Molimo roditelje da u župnom uredu upišu svoju djecu za župni vjeronauk.
  • Susret vjeroučitelja bit će u subotu 09. prosinca u 11 sati.

U ovome broju župnog listića posebno se obraćamo mladima:

Dragi mladi naše župne zajednice Sv. Roka,

prepoznali smo da je razdoblje života nakon srednje škole pa do braka i početka obiteljskog života je zapostavljeno u župnom pastoralu. Imamo vjeronauk za djecu, FRAMU, animatore, pa onda obiteljske zajednice, a ništa za vas. Stoga vas pozivamo na vjeronauk za mlade koji će se održavati svake prve nedjelje u mjesecu nakon večernje svete mise u 18:30 sati (03. prosinca). Pozvani su svi studenti i radnička mladež da nam se pridruže u dvorani Sv. Franje u dvorištu samostana. To je prilika da mladost naše zajednice raste u vjeri i zajedništvu. Dođite!