MISA ZAHVALNICA – TE DEUM

Ilustracija, ICV

Kao što znamo iz iskustva na kraju godine rade se bilance i zbrajaju se rezultati, predstavlja se ostvareno, govori se o dobicima i gubicima. Najvažnija naša bilanca događa se na razini našega odnosa s Bogom jer statistički podaci upućuju na istinski odnos s Bogom koji želimo živjeti u bratstvu i zajedništvu s ljudima u svjedočenju i navještenju.

U samostanu žive četvorica braće. Fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik, fra Krunoslav Albert, ekonom i župni vikar, fra Petar Horvat, župni vikar i fra Mario Moher, sakristan.

Pomažu vjeroučitelji, brojni vjernici laici, u župnom uredu, u kuhinji, u uređenju crkve i samostana i na mnogim drugim područjima.

Surađujemo s Gradom i Županijom i svim institucijama i udrugama.

Svete mise su radnim danom u 7,00 i 18,30 sati, a nedjeljom u 7,30, 9,11, 18.30 sati. Mise su dobro posjećene, a držimo sv. mise u Domu za starije.

Ispovijedamo svaki dan običnim danom, a nedjeljom na svim misama.

U našu crkvu dolaze vjernici iz šireg pojasa grada.

Pastoralna statistika

krštenja (92 krštenih)

prva pričest (112 prvopričesnika.),

krizma (106 krizmanika),

vjenčanja (37 para),

ukopi (121 preminulih).

Na kraju ove kalendarske godine, mi braća franjevci, zahvaljujemo vam što zajedno s nama u našoj crkvi sv. Roka slavite Gospodina. Zahvaljujemo svim suradnicima: vjeroučiteljima, voditeljima pojedinih skupina, pjevačima, sviračima, orguljašima, dirigentima, ministrantima, članovima ŽPV-a i ŽEV-a, administratorima, kuharicama, spremačicama, prijateljima i dobročiniteljima. I napose svima koji nas podržavaju u svojim molitvama. Na kraju ove godine s pravom možemo reći BOGU HVALA.