Župne obavijesti 17.12.2023. godine

Ilustracija, ICV
  • Danas je 3. nedjelja došašća i nedjelja CARITASA. Skrbiti za ljude u potrebi dio je našeg svakodnevnog poslanja, stoga je svaki vaš način uključivanja i podupiranja rada Caritasa tijekom cijele godine dobrodošao. Darujte i obradujte! Kutija za vaše priloge nalazi se ispod kora s natpisom CARITAS. U ovogodišnjem došašću provodili smo karitativnu akciju „Adventski kalendar DOBROTE“. To su oni koji su željeli prikupljati najpotrebnije stvari za siromašne. Prikupljano mogu donijeti u četvrtak i petak od 8 do 12 sati u dvoranu sv. Franje. Hvala vam za vaš dar.
  • Pozivamo u suradnike župe one koji žele biti u karitativnoj skupini. Ono što uključuje jest posjet siromašnima i potrebnima.
  • Zahvalni smo da se veliki broj vjernika ispovjedio se u proteklom tjednu. Za one koji se još nisu stigli ispovjediti, mogu doći svaki dan u 17,30.
  • Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja došašća, a u predvečerje započinje već badnja večer. Mala ili “dječja polnoćka” je u 18,30 sati. Najprije ćemo dočekati i primiti Betlehemsko svjetlo, a predbožićni program bit će u 18,00 sati u izvedbi djece. Misa velika polnoćka bit će točno u ponoć, u 24 sata. Molimo vas da dođete malo ranije, a ujedno možete sudjelovati i na predbožićnom programu koji će početi pola sata prije ponoći. Neka nam Božić svima bude pun mira i radosti.
  • Povodom Isusova rođenje najavljujemo da će na blagdan sv. Stjepana biti BLAGOSLOV DJECE u 9 i 10,30. Pozivamo djecu i roditelje na božićni blagoslov djece.
  • Sutra, u ponedjeljak, u prijepodnevnim satima od 9 sati obići ćemo bolesne po kućama. U župnom uredu, prijavite sve one koji ne mogu doći u crkvu.
  • Jučer smo započeli sa slaganjem jaslica u našoj crkvi. Hvala svim suradnicima koji su se odazvali na slaganje jaslica i spremanje crkve. Nastavak slijedi u ovome tjednu. Prema potrebi kontaktirat ćemo sve koji su se javili. Preporučujemo se vašoj dobroti za uređenje jaslica i naše crkve za božićne blagdane. Hvala vam za vaš dar.
  • Blagoslov obitelji ove godine započinje u srijedu, 27. prosinca. Raspored blagoslova po ulicama uzmite u tiskanom obliku ispod kora. Molimo sve one koji su mijenjali adresu ili doselili u našu župu neka se jave u župni ured.
  • Potpuni oprost moći će se zadobiti molitvom pred jaslicama u franjevačkim crkvama od 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, do 2. veljače 2024., na blagdan Prikazanja Gospodinova. Više u ovome broju župnog listića.