Svakog mjeseca i jedan molitveni tjedan: Župa sv. Roka moli za blagoslov i uspjeh cijele nove godine

Župa svetog Roka u Virovitici planira svakog mjeseca jedan tjedan posvetiti molitvi i klanjanju pred Presvetim otajstvom u kapeli sv. Emigdija, a prvi počinje sutra (ponedjeljak), oko pola osam ujutro i traje do subote, 13. siječnja, navečer.

Svakog dana poslije jutarnje mise od 7 sati pa sve do večernje u 18.30 sati ispred Presvetog će se izmjenjivati pojedinci i molitvene skupine, kako bi Bogu iznijeli svoje molitve, prošnje i zahvale.

-Prvi molitveni tjedan za početak nove građanske godine bit će od 08. do 13. siječnja. Zbog toga ovoga četvrtka nakon večernje mise neće biti redovito klanjanje. I uz one koji su se prijavili na molitvu pozivamo sve ljude dobre volje na molitvu i sabranost pred Presvetim, koje će cijeli tjedan biti izloženo i dostupno vjernicima na molitvu i klanjanje.

Izdvojimo koji tren i zastanimo pred Njim, u svojoj svakodnevnici, da nas blagoslovi i da se pred Njim odmorimo – pozvali su virovitički franjevci vjernike, ali i sve one koji traže mir i sigurnost da se ovih dana upute do kapelice sv. Emigdija (pored ulaza u župnu crkvu, op.a.). Prvi molitveni tjedan bit će posvećen blagoslovu, uspjehu i plodovima za cijelu ovu godinu, poručili su franjevci.

(www.icv.hr, foto: franjevci-vtc.hr)

Svakog mjeseca i jedan molitveni tjedan: Župa sv. Roka moli za blagoslov i uspjeh cijele nove godine