Župne obavijesti 14.01.2024.

  • Danas je 2. nedjelja kroz godinu. Zahvaljujemo svima koji su se proteklog tjedna uključili molitveni tjeddan, tj. u euharistijsko klanjanje u kapeli sv. Emigdija. Sljedeći molitveni tjedan je od 5. do 10. veljače.
  • Utorkom uoči večernje mise molimo pobožnost sv. Antunu. Utorkom omogućujemo da se pročitaju i više misnih nakana koje će naša Požeška biskupija preuzeti za misionare. Utorkom slavimo svečanije sv. mise uz pjevanje i propovijed.
  • U srijedu započinje velika devetnica sv. Josipu, a završava u srijedu sredinom ožujka prije blagdana sv. Josipa. Kroz ovih devet srijeda velikim žarom i odanošću molimo sv. Josipa da budemo ljudi žive vjere.
  • U četvrtak, 18. siječnja, ulazimo u svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana pod biblijskim geslom: „Ljubi Gospodina Boga svojega (…) i svoga bližinjega kao sebe samoga (Lk 10, 27)“. Nakon večernje mise na euharistijskom klanjanju molit ćemo na ovu nakanu. Molimo i tražimo putove jedinstva.
  • U utorak, 16. siječnja, u 19 sati, bit će sastanak članova ŽPV-a i ŽEV-a.
  • Najavljujemo tečaj priprave za brak koji će se održati u dvorani sv. Franje: od 22. do 26. siječnja 2024. u 19.30. Upis je na samom početku tečaja, i ne treba se unaprijed prijavljivati.
  • Najavljujemo da će po prvi puta naš Franjevački muzej Virovitica sudjelovati u manifestaciji „Noć muzeja“ (petak, 26. siječnja). Već sada  vas pozivamo da sudjelujete u našem muzejskome programu.

FRANJEVAČKI MUZEJ VIROVITICA (FMV) s radošću sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja. Cilj manifestacije je istknuti vrijednost muzeja kao baštinske ustanove, ustanove koja čuva identitet, ali i dinamične ustanove otvorene prema svima. U našem muzeju ističemo sakralno blago kao što je crkveno posuđe, misno ruho, knjige i umjetničke slike.