Blagdan Gospe Lourdske: Vjernici molitvom, pjesmom i procesijom odali počast i zahvalu svojoj zaštitnici

U župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici sinoć (nedjelja) je u povodu blagdana Gospe Lourdske, ujedno i Svjetskog dana bolesnika služena svečana sveta misa na kojoj su vjernici mogli primiti sakrament bolesničkog pomazanja.

Župnik fra Ivica Jagodić u propovjedi je podsjetio na važnost povjerenja u Marijinu zaštitu u svakom životnom trenutku, osobito u vrijeme bolesti, izoliranosti, ostavljenosti i odbačenosti, a o kojima je govorilo i jučerašnje Evanđelje, a koje se referira na kugu.

Govorio je više o samom čudu iz Lourdesa, koje se prelilo na cijeli svijet, pa danas hodočasnici iz svih zemalja u ovaj francuski grad Gospi dolaze s molitvama i vapajima za ozdravljenje.

Fra Ivica Jagodić pozvao je vjernike da s pouzdanjem svoje potrebe, osobito za zdravlje duha, duše i tijela, kako za sebe, tako i za sve koje nose u srcu, uvijek donose Mariji i prikazuju u svetim misama. Podsjetio je da snagu, milost ozdravljenja duše, duha i tijela mogu primiti i putem sakramenta bolesničkog pomazanja, koji je namijenjen svima u svakom periodu života, a ne samo pred njegov kraj.

Posebnu počast nebeskoj zagovornici i zaštitnici dali su članovi KUD-a Virovitica, koji su u marijanskoj procesiji oko župnog trga nosili kip Gospe, kao i grupa Artes, koja je pjesmom animirala liturgiju.

(www.icv.hr, mlo)

https://www.icv.hr/2024/02/blagdan-gospe-lourdske-vjernici-molitvom-pjesmom-i-procesijom-odali-pocast-i-zahvalu-svojoj-zastitnici/