Župne obavijesti 04.02.2024.

  • Danas je 5. nedjelja kroz godinu.
  • Danas, u 16 sati, redovita je mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda.
  • Započeli smo s devetnicom u čast Gospi Lurdskoj koju osobito štujemo ovdje u našoj crkvi. Sam blagdan svečano ćemo proslaviti sljedeće nedjelje.
  • U četvrtak, 8. veljače u 11 sati, pozivamo vas na proslavu Dana policijske kapelanije bl. Alojzija Steponca o desetoj obljetnici njezine uspostave u policijskoj upravi virovitičko – podravskoj. Sv. misu predvodit će vojni biskup mons. Jure Bogdan.
  • U subotu, 10. veljače, svečanije ćemo proslaviti blagdan blaženog Alojzija Stepinca. U Milanovcu je proštenje, svečana sv. misa je u 11 sati.
  • U ovome tjednu od 5. do 10. veljače je molitveni tjedan u kojem će kroz cijeli tjedan biti izloženo Presveto otajstvo u kapeli sv. Emigdija. Molimo za obraćenje grešnika. Oni koji se žele imati svoju službenu satnicu na euharistijskom klanjanju neka se jave u župni ured. Inače u svako doba se može doći bez najave i u bilo koje vrijeme. Zbog toga ovoga četvrtka nakon večernje mise neće biti redovito klanjanje.
  • Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan života! Pravo na život zajamčeno je Općom deklaracijom o pravima čovjeka. Hrvatska biskupska konferencija za obilježavanje Dana života odredila je prvu nedjelju u veljači. Zbog toga vam u ovome broju župnog listića predstavljamo Inicijativu “40 dana za život“ i njezino djelovanje u gradu Virovitici. Molitvena kampanja traje od 14. veljače do 24. ožujka. Nakon mise možete se poslužiti materijalima na njihovom štandu koji se nalazi ispred crkve. Dobro je ovu inicijativu poduprijeti i s donacijom.

Slavlje prve pričesti 2024. godine održati će se u nedjelju 26. svibnja  u 10,30 sati.

Slavlje svete potvrde 2024. godine održat će u nedjelju 02. lipnja u 10,30 sati.