Župne obavijesti 11.02.2024.

Foto: ICV
  • Danas je 6. nedjelja kroz godinu. Danas slavimo i blagdan Gospe Lurdske za koji smo se pripremali devetnicom. Molitva krunice je u 18,00 sati, zatim svečana sveta misa, a nakon mise slijedi procesija sa svijećama, te završna molitva pred oltarom Gospe Lurdske. Blagdanom Gospe Lurdske obilježavamo Dan bolesnika. Tim povodom papa Franjo je napisao prigodnu poruku s kojom vas u kraćem obliku upoznajemo u našem župnom listiću. Molimo u ovome vremenu posebno za naše starije i bolesne. Koliko je moguće upriličimo im dolazak na krunicu, ispovijed i sv. misu pod kojom će biti mogućnost primanja sakramenta bolesničkog pomazanja.
  • U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda. Pozivamo vas da po obredu pepeljenja s ljubavlju uđemo u ovo korizmeno vrijeme, nama na duhovni rast i obraćenje. Svete mise su po blagdanskom rasporedu u 7, 9, te u 18,30 sati.
  • Na Pepelnicu je zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje sve od punoljetnosti do navršene šezdesete godine života.
  • U korizmenom vremenu pobožnost Križnog puta bit će petkom i nedjeljom u 18 sati.
  • Inicijativa „40 dana za život“ provodi molitvenu kampanju za spas nerođene djece od 14. veljače do 24. ožujka. U utorak nakon večernje mise bit će molitva za pečetak ove molitvene kampanje.
  • Naša župa organizira hodočašće Padru piju, Loretu i druga svetišta u Italiji od 30. travanja do 4. svibnja (utorak-subota). Cijena je 460 eura, a prijave su do 20 veljače 2024. Više o hodočašću pročitajte u zupnom listiću i u sljedećem broju.
  • Najavljujemo Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja 2024. godine u Gospiću. Dvanaesti  put okupit će se mladi katolici na nacionalnom susretu, pod geslom „Radujte se za svoje mladosti” (Prop 11,9).
  • Najavljujemo intenzivan program u korizmi: Duhovnu obnovu vodit će fra Zdravko Lazić (1.-3. ožujka); susret roditelja u kino Park Virovitica, gost je prof. Igor Kanižaj (7. ožujka); humanitarni turnir “Uskrs u svakom domu” (14. ožujka); prikazivanje filma o bivšem virovitičkom gvardijanu, fra Marku Maloviću „Svećenik – čuvar Hrvatskog Podunavlja“ (15. ožujka); križni put prema prema Milanovcu (17.ožujka); Virovitički križni put (23. ožujka).