Župne obavijesti 25.02.2024. godine

Foto: ICV
  • Danas je druga nedjelja u korizmi. U korizmenom vremenu pobožnost križnog puta molimo petkom i nedjeljom u 18 sati, a petkom 20 minuta prije križnog puta održavamo prigodne kateheze.
  • U srijedu, u 19,00 sati, u dvorani sv. Franje, pozivamo sve naše čitače na susret čitača na temu „Navještaj Božje riječi – upute čitačima“, gost predavač bit će fra Ivan Majić iz Samobora. Susret je otvoren i za druge koji žele.
  • Pozivamo mlade da se u župnom uredu prijave za Susret katoličke mladeži i za križni put mladih u našoj Biskupiji. Već prema prijavama organizirat ćemo prijevoz i dati preciznije informacije.
  • Pozivamo vas na korizmenu duhovnu obnovu koju će predvoditi dobro poznati fra Zdravko Lazić. Cijeli program bit će u našoj crkvi. Program:

 

Prvi dan, u petak, 1. ožujka:

Nagovor (17,30)

Križni put (18,00)

Euharistija (18,30)

Euharistijsko klanjanje

Drugi dan, u subota, 2. ožujka:

Nagovor (11,00)

Nagovor (17,30)

Krunica (18,00)

Euharistija (18,30) i euh. Klanjanje

 

Treći dan, u nedjelju, 3. ožujka, fra Zdravko predvoditi će sv. mise u 9 i 10,30 h.

  • Uz redovitu katehezu za prvopričesnike i krizmanike u ovome tjednu imamo kateheze i za sve ostale razrede prema navedenom raspredu.

  • U ovome katehetskom tjednu podijelit ćemo svoj djeci kutije pod nazivom „Djeca djeci“. Ovime se u korizmi uključujemo u karitativnu inicijativu za siromašnu djecu koju provodi Caritas Požeške biskupije.
  • Sljedeće nedjelje je Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, koji će biti održan od 3. do 10. ožujka 2024. u kojemu ćemo pomagati braći i sestrama u Bosni i Hercegovini.
  • Najavljujemo molitveni tjedan (04. do 09. ožujka) u kapeli sv. Emigdija. Molitvena nakana je za obitelji. Susret roditelja u kino Park Virovitica, (prof. Igor Kanižaj, 7. ožujka, u 19 h). Humanitarni turnir “Uskrs u svakom domu” (14. ožujka). Prikazivanje filma o bivšem virovitičkom gvardijanu, fra Marku Maloviću „Svećenik – čuvar Hrvatskog Podunavlja“ (15. ožujka, u 19,30). Križni put prema Milanovcu (17.ožujka). Virovitički križni put (23. ožujka).