Župne obavijesti 03.03.2024. godine

  • Danas započinje Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, a traje do sljedeće nedjelje. Uključimo se svojim darom. Vaš prilog možete staviti u kutiju ispod kora. Zbog ove inicijative, molitvu i dar za odgojne ustanove, prebacit ćemo na sljedeću nedjelju.
  • U proteklom tjednu našim vjeroučenicima podijelili smo kutijice pod nazivom „Djeca djeci“. Ovime se u Korizmi uključujemo u karitativnu inicijativu za siromašnu djecu koju provodi Caritas Požeške biskupije.
  • U ovome tjednu od 4. do 9. ožujka je molitveni tjedan u kojem će kroz cijeli tjedan biti izloženo Presveto otajstvo u kapeli sv. Emigdija. Molimo za obitelji. Zbog toga ovoga četvrtka nakon večernje mise neće biti redovito klanjanje.
  • U četvrtak, 07. ožujka, u 19,00 sati, pozivamo sve roditelje naših vjeroučenika osnovne i srednje škole, na SUSRET RODITELJA koji će se održati u Kino Park Virovitica, gost predavač je prof. dr. sc. Igor Kanižaj, naš bivši framaš, a tema je „Kako voditi djecu kroz svijet medija“.
  • Još danas traju prijave za križni put mladih u našoj Biskupiji.
  • Već sada vas pozivamo na humanitarno-karitativni turnir u nogometu i povlačenju konopca u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora (14. 03), u 18,00 sati, a snage će ove godine odmjeriti franjevci, policajci, gradska i županijska uprava te liječnici i medicinski tehničari. Sudjelovat će i brojni glazbenici. Sav prihod namijenjen je Caritasu naše župe koji će za Uskrs obradovati potrebite. Pripreme za ovaj turnir počinju sljedeće nedjelje kada će biti dostupne prikladne majice u kojima se može doći na turnir. Za ovu prigodu u goste smo pozvali fra Rozu Brkića, bivšeg gvardijana, koji će sljedeće nedjelje predvoditi misu u 10,30 sati. Sve ostale propozicije donosimo u sljedećem broju ž. listića.
  • Križni put prema Milanovcu održat će se 17. ožujka, u zajedništvu sa susjednom Župom Blaženog Alojzija Stepinca iz Milanovca. Započinje s večernjom misom u našoj crkvi sv. Roka, postaje križnog puta su kroz centar, u Gajevoj ulici, te u ulici Zbora narodne garde, a završava u crkvi u Milanovcu.
  • Poradi dobre organizacije cjelodnevnog Virovitičkog križnog puta (23.03.) pozivamo na sastanak sve one koji se žele uključiti u samu organizaciju, a napose one koji imaju već iskustva, odnosno koji su bili na istom križnom putu. Sastanak će se održati u srijedu, 06. ožujka, u 19 sati, u dvorani sv. Franje.

VJERSKA IGRAONICA, 5.OŽUJKA U 17,00 UZ PRIJAVE

Draga djeco, još jednom za vas pripremamo lijepi susret i veselimo se zajedničkoj igri, pjesmi, učenju. 5. ožujka, 17-18:30 h. Prijave za Vjersku igraonicu obvezne, (0 9 9 /6 9 2 2 3 0 9).

SUSRET ZAJEDNICE BRAČNIH SUSRETA, 10.OŽUJKA U 16,30 SATI

Pozivamo sve parove koji su prošli Originalni bračni vikend, da nam se pridruže na mjesečnom susretu, 10. ožujka, u 15:30 h, dvorana pjevačnice. Važno je “zalijevati” naše brakove, a naši susreti baš tome služe. Odvažite se i dođite.

AKCIJA SPREMANJA, 09. OŽUJKA U 9 SATI

Pozivamo odrasle muškarce (volontere) da se odazovu na uređenje vrta, garaža i alatnica uz prigodno druženje. Ova akcija spremanja bit će su subotu 09. ožujka u 9 sati. Sve koji žele molim da se prethodno jave u župnom uredu.

hodočašće

Hodočašće Padru Piju, zbog nedostatka hodočasnika je odgođeno za jesen, a za sve one koji žele u svibnju poći na hodočašće preporučujemo hodočašće u Asiz  „Stopama sv. Franje“ od 8. do 12. svibnja, koje organiziraju naša braća franjevci iz Našica. Zainteresirani se mogu javiti fra Vinku Brkoviću (097-637-2904).