Župne obavijesti 31.03.2024. godine

Ilustracija, ICV

• Nedjelja je USKRSNUĆA GOSPODINOVA. Želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Slavimo uskrsnuće Spasitelja našega, Isusa Krista. To je najveća tajna naše vjere jer je u njoj čovjeku otklonjena granica vremena, otvorena su mu vrata vječnosti. Da, tako je, čovjek je stvoren za Nebo. Osnaženi vjerom u uskrsni događaj kadri smo sada »stajati čvrsto u Gospodinu« (Fil 4, 1). Pred nama je Isus koji je uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt. On je naša nada, snaga, svjetlo, središte i smisao svega. U toj vjeri i radosti, želimo vam sretan Uskrs!
Vaša braća franjevci!

• Zahvaljujemo svima koji su se svojim darom srca uključili da nam obredi Velikoga tjedna i Uskrsa budu sveto proživljeni. Hvala ministrantima, mladima, zborovima, svima koji su pomagali u čišćenju i spremanju crkve i svima koji su darovali cvijeće za crkvu i Božji grob.

• Danas na USKRS – uskrsne mise uz blagoslov jela su u 6,00 i 7,30, te u 9,00, 10,30 i 18:30.

• Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, mise su kao nedjeljom: 7,30, te u 9,00, 10,30 i 18:30.

• U ovome tjednu treći je utorak u nizu pobožnosti „13. utoraka“ uoči blagdana sv. Antuna. U 18,00 molimo pobožnost i slavimo sv. misu uz propovijed.

• U ovome tjednu od 2. do 6. travnja je molitveni tjedan u kojem će kroz cijeli tjedan biti izloženo Presveto otajstvo u kapeli sv. Emigdija. Molimo za duhovna zvanja. Zbog toga ovoga četvrtka nakon večernje mise neće biti redovito klanjanje.

• U ovome uskrsnom tjednu, tj. srijedu i četvrtak okupljamo sve naše vjeroučenike. Želja nam je obogatiti školske praznike i uskršnje vrijeme s ponudom jednog lijepog susreta za učenike osnovnih škola. Čeka nas dobra zabava uz ekipna natjecanja i razne igre, vrijeme za druženje i okrjepu, te kratko promišljanje o tome gdje se Isus “sakrio” nakon Uskrsa i kako ga pronaći? Uz dobru volju volontera, animatora i svih organizatora, radujemo se svakom djetetu!
TERMIN ZA UČENIKE 1.- 4. RAZREDA: SRIJEDA 3. travnja, 10 – 13 h
TERMIN ZA UČENIKE 5.- 8. RAZREDA: ČETVRTAK 4. travnja, 10 – 13 h
LOKACIJA: dvorište Franjevačkog samostana Virovitica. Prijavljeno je 100-tinjak djece.