Župne obavijesti 14.04.2024.

Danas je treća uskrsna nedjelja. Danas Vašim molitvama i dobroti preporučujemo naše sjemenište i odgojne ustanove. Sljedeća nedjelja je nedjelja Dobrog Pastira kada ćemo također moliti za duhovna zvanja.

• Potičemo i pozivamo roditelje da podrže svoju djecu u dolasku na vjeronauk i sv. misu, ovo osobito molimo prvopričesnike i krizmanike.

• U ovome tjednu peti je utorak u nizu pobožnosti „13. utoraka“ uoči blagdana sv. Antuna. U 18,00 molimo pobožnost i slavimo sv. misu uz propovijed.

• U utorak, nakon večernje mise u 19,15 sati redoviti je biblijski susret.

• U utorak, nakon večernje mise pa sve do 22 sata, povodom parlamentarnih izbora, bit će izloženo Presveto otajstvo za molitvu za Domovinu.

• U srijedu, 17. travnja, održavaju se parlamentarni izbori. Kršćanska je dužnost izići na izbore i glasovati za one kandidate koji njeguju i žive kršćanske vrijednosti.

• U ovome tjednu održavamo Zaručnički tečaj priprave za brak u dvorani sv. Franje: od 15. do 19. travnja 2024. u 19.30. Bez prijave, dovoljno je doći na prvi susret.

• U subotu, 20. travnja, u 9 sati, organiziramo uređenje samostanskog vrta koji želimo urediti i pripremiti za mogućnost slavljenja svetih misa. Pozivamo na suradnju.

• Organiziramo jednodnevno hodočašće u Ludbreg i Varaždin. Pridružite se župnom hodočašću. Pozivamo vas na duhovno i poučno hodočašće u Svetište Krvi Kristove u Ludbreg. Prigoda je to da zajedno slavimo svetu misu i produbimo našu vjeru u srcu ovog svetog mjesta. Nakon Ludbrega, nastavit ćemo naše putovanje prema baroknom gradu anđela – Varaždinu i posjetiti franjevačku crkvu sv. Ivana Krstitelja, varaždinsku katedralu Uznesenja BDM i uršulinsku crkvu Rođenja Isusova, te uživati u šetnji kroz lijepe ulice ovog povijesnog grada.

Cijena hodočašća: 20 eura.
Uz aranžman je uključen prijevoz i ručak.
Datum hodočašća: 11. svibnja 2024.
Polazak: u 7:30 sati.
Povratak: planiran do 18 sati.
Prijave su u župnom uredu.
Izvrsna prigoda za zajedništvo, razmjenu iskustava i stvaranje novih uspomena.