Župne obavijesti 30.06.2024. godine

  • Danas je 13. nedjelja kroz godinu. Danas vašoj dobroti preporučujemo naše stradale samostane i crkve u potresu. Hvala vam za vaš dar. Radovi lijepo napreduju.
  • Za našu Hrvatsku franjevačku provinciju 22. lipnja 2024. za svećenike su zaređeni fra Marko Bagarić i fra David Vrbanec zajedno s još trinaestoricom svećenika. Sve novoređene svećenike preporučamo u molitve te im želimo mir i ustrajnost.
  • U ovome tjednu na večernjim misama svečanije ćemo proslaviti u srijedu sv. Tomu, apostola, u petak zaštitnike naše Provincije, slavenske apostole, sv. Ćirila i Metoda, i u subotu sv. Mariju Goretti, djevicu i mučenicu.
  • U proteklom tjednu skinuti su pojedini dijelovi propovjedaonice i predani restauratorima poradi njene obnove koja će trajat će oko dvije godine.
  • Danas i sljedećih 10 dana, do 10. srpnja pozivamo vas da se prijavite na župno hodočašće koje organizira naša župna zajednica pod nazivom „Hodočašće vjere i svetosti“, od Dubrovnika i Zaljeva hrvatskih svetaca u Kotoru do sv. Ante na Bistriku u Sarajevu. Središnji dio hodočašća je Zaljev hrvatskih svetaca, u Boki Kotorskoj, jedan od najljepših europskih zaljeva smješten u južnoj Dalmaciji. Iz Boke Kotorske potječu hrvatski sveci i blaženici sv. Leopold Bogdan Mandić, bl. Ozana Kotorska, bl. Gracija iz Mula. U ovome župnom listiću opisan je put i program, a prijavnicu možete uzeti u sakristiji ili župnom uredu. Cijena hodočašća je 385,00 + 20,00 eura. Prijave su ograničene do 50 mjesta, odnosno za jedan autobus. Prijave su u župnom uredu. Zbog skraćenog radnog vremena u srpnju, najbolje je doći između 17,00 i 18,00 sati. Preporučujemo prijave u paru zbog dvokrevetnih soba, a moguće je i tri osobe u trokrevetne sobe. Jednokrevetne sobe isključivo uz nadoplatu. Za prijavu je potrebno ime i prezime, datum rođenja i broj osobne iskaznice ili putovnice. Plaćanje je moguće u 4 mjesečne rate, od srpnja do listopada 2024. Rata za srpanj iznosi 85,00 eura, a ostale 3 rate su po 100,00 eura.

Krenuli smo s unutarnjom obnovom dvorane sv. Franje. Radovi su u tijeku. Novi prostori predviđeni su i osmišljeni za cjeloviti pastoralni rad naše župne zajednice, ponajprije za našu djecu i mlade, a po potrebi moći će poslužiti i za druge prikladne sadržaje u gradu. U skladu s Vašim mogućnostima vašim darom iskazujete podršku i pomoć. Naš broj žiro-računa (IBAN) je: HR5323600001101293766. Na drugu nedjelju u srpnju župni listić bit će posvećen obnovi dvorane sv. Franje.