20. Nedjelja kroz godinu – A

  • Danas je 20. nedjelja kroz godinu. Danas je treća nedjelja u mjesecu kada prikupljamo priloge za stradale crkve i samostane od potresa.

  • Današnjom nedjeljom nas trojica braće franjevaca, iskreno i ponizno, započinjemo naše franjevačko služenje. Više o nama možete saznati u ovome župnome listiću, s naznakom da će fra Petar Horvat doći tek u listopadu.

  • U ovome tjednu na večernjoj misi svečanije ćemo proslaviti spomendane i blagdane: u utorak BDM Kraljica, u srijedu Ruža Limska, u četvrtak Bartol apostol i bl. Miroslav Bulešić.

  • Sljedeće nedjelje, 27. kolovoza, u našu župnu zajednicu dolazi naš biskup Antun Škvorčević krstiti četvrto dijete obitelji Mikulić. Nema većeg razloga za slavlje od ljudskog života. A kada znamo da je u našoj Domovini sve manje rođenja i krštenja, a više umiranja, onda je naša radost još i veća. Najveća naša vrijednost jest ljubav koja rađa život.

  • Najavljujemo tečaj priprave za brak, koji će se održati od 11. do 15. rujna. Prethodna prijava nije potrebna. Sve potrebne informacije zaručnici će primiti u prvoj večeri u 19,30 sati. Preporučujemo zaručnicima da ovaj tečaj pohađaju što ranije, po mogućnosti i godinu dana prije sklapanja braka.

ŽUPNI LISTIĆ

Smisao i svrha objavljivanja župnog listića jest formiranje i informiranje naše župne zajednice. Prije svega poslužit će nam kao sredstvo kako bi u svima nama porasla svijest o rastu u vjeri, o pripadnosti i odgovornosti svih vjernika, od novokrštenih i vrtića do najstarije dobi naše župne zajednice.

Ovim listićem lakše ćemo pratiti cijelu liturgijsku godinu koja nam nudi bogate duhovne sadržaje, a ujedno je izvrstan način informiranja kako možemo u svemu sudjelovati.

Ovaj župni listić bit će otvoren svim vjernicima i svim događanjima, zbog čega ste pozvani na suradnju i izgradnju naše župne zajednice.

Cjelovit sadržaj župnog listića bit će dostupan i na župnom web portalu.