Hodoćašće sv. Antunu u Padovu i Majke Božje Trsatske

20. listopada 2023.:

Polazak: u 5.30 sata ispred crkve sv. Roka (Virovitica)

Bazilika svetog Antuna (ispred bazilike osnovne informacije o svetištu; sveta misa, razgledavanje, osobna pobožnost, mogućnost ispovijedi)

Sveti Leopold Mandić (dolazak, razgledavanje svetišta, pobožnosti)

Hotel (smještaj i večera)

21. listopada 2023.:

Nakon doručka polazak prema Trsatu

Trsat (ručak, razgledavanje svetišta, sveta misa, osobna pobožnost)

Povratak za Viroviticu oko 22.00 sata.

Cijena hodočašća: 160 eura

ZAŠTO HODOČASTITI SV. ANTUNU?

Sveti Antun je bio osvajač ljudskih duša i srdaca. Upućivao je brojene ljude prema odvažnom i intenzivnom kršćanskom životu, privodio je duše Kristu. S pažnjom je u ljudima produbljivao spoznaju o objavljenim istinama, posebno o sakramentima Ispovijedi i Euharistije, sugerirajući im da osobno iskuse ono što im je naviješteno. Htio je duše naučiti Kristu’ … želio je da kroz sakramente susretnu Isusa, Njegovu osobu, tajnu i ljepotu. Sv. Antun je glasnik Božji koji izlazi u susret zahtjevima i potrebama našega života. Ali, najvažniji vid pobožnosti sv. Antunu jest: Po njegovu zagovoru ponovno otkriti Isusa Krista.

MAJKA BOŽJA TRSATSKA

Hodočašće i boravak na Marijinom Trsatu je Božji dar nove nade, smisla i vjere.

Biti prisutan na molitvi u crkvi, kapeli zavjetnih darova, u klaustru, daju osjećaj ljepote i divljenja. Trsat je oaza mira i duhovnog osvježenja. Na Trsatu je boravila Marijina kućica (1291. – 1294.) prije dolaska u Loreto. Zato je s pravom nosi naslov Hrvatski Nazaret.