Župni Listić 01.10.2023.

Ilustracija, ICV
  • U mjesecu listopadu svaku večer u 18,30 sati molimo listopadske pobožnosti.
  • U ponedjeljak, obilježava se 32. obljetnica ustroja 127. brigade HV-a Virovitica. Za sve poginule i umrle pripadnike molit ćemo na jutarnjoj misi u 7 sati, a u 11 sati je molitva i prigodni program na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima (Gradsko groblje Virovitica).
  • Za blagdan sv. Franje pripremit ćemo se trodnevnicom koja započinje danas na večernjoj misi u 18,30 sati. U utorak, uoči večernje mise spomenut ćemo se obreda preminuća sv. Franje. Na sam blagdan sv. Franje (srijeda), utemeljitelja Franjevačkog Reda, svete mise su u 7 i 9 sati, te svečano euharistijsko slavlje na večernjoj sv. misi, u 18,30 sati. Prigoda je pozvati sve one koji vole franjevačku duhovnost da se odazovu u Franjevački svjetovni red.
  • Sljedeće nedjelje, sa sv. misom u 10,30 sati, počinje prvopričesnička godina, a nakon sv. mise bit će prvi susret roditelja i prvopričesnika u crkvi.
  • Sljedeće nedjelje, sa sv. misom u 18,30 sati, počinje krizmanička godina, a nakon sv. mise bit će prvi susret krizmanika u dvorani sv. Franje.
  • Katehetski tjedan za 1, 2, 4, 5, 6 i 7. razred bit će od 25. do 29. listopada. Tada ćemo imati župni vjeronauk za svaki razred posebno. Raspored će biti objavljen u župnom listiću. Stoga molimo roditelje da u župnom uredu upišu svoju djecu za župni vjeronauk.
  • Najavljujemo rad s animatorima, pozivamo zainteresirane srednjoškolce da se jave u župni ured ili vjeroučitelju Mariju Voronjeckom (091/6373333).
  • U subotu, 07. listopada, Franjevačka mladež u Virovitici obilježava puna tri desetljeća djelovanja. Riječ je o lijepom kontinuitetu koji traje već punih 30 godina, a u Virovitici se od samih osnutaka zajednice osjećao određeni polet i zanos mladih koji su zaželjeli živjeti evanđelje po uzoru na sv. Franju.

16,00 sati je okupljanje i retrospektiva kroz 30 godina;

18,30 sati svečano euharistijskom slavlje sa slavljem „Obećanja“ predvodit će fra Zdravko Lazić, među prvim duhovnim asistentima Frame u Virovitici, a danas gvardijan na Kaptolu u Zagrebu. Ovo je zahvalna proslava svih generacija od početka djelovanja Frame do danas. Radujemo se ovoj velikoj obljetnici. Dođite i pridružite se.

  1. godina FRAME u Virovitici – 07. listopada 2023.