Župne obavijesti 09.06.2024.

Ilustracija, ICV
  • Sljedeće nedjelje na misi u 9,00 sati, povodom završetka školske godine, bit će misa zahvalnica. Na kraju ove školske godine zahvalit ćemo Bogu za sve uspjehe i stečena znanja u protekloj školskoj godini, ali i svima koji su pridonijeli rastu i znanju djecu.
  • U ovome tjednu, u četvrtak, 13. lipnja proslavit ćemo blagdan sv. Antuna Padovanskog. U ponedjeljak, utorak i srijedu, pripremiti ćemo se za trodnevnicom. U utorak je ujedno i trinaesti je utorak uoči blagdana sv. Antuna. Svetu misu predvodit će vlč. Ljubo Krmar, župnik iz Suhopolja, a poslije mise slijedi čašćenje relikvija sv. Antuna.
  • Na sam blagdan sv. Antuna, 13. lipnja 2024., svete mise su:

6,00: (u crkvi)

7,30: (u crkvi)

9,00: (u samostanskom vrtu)

10:30: (u samostanskom vrtu)

18:00: procesija (kreće ispred crkve) i svečana sveta misa

s blagoslovom djece i ljiljana (u samostanskom vrtu), a predvodit će fra Andreo Matanović.

U slučaju nevremena svete mise bit će u crkvi.

Mogućnost sakramenta svete ispovijedi bit će kroz cijeli dan. Za vrijeme mise u crkvi sv. ispovijed je samostanskim hodnicima, a ako je misa vani onda je i ispovijed vani u samostanskom dvorištu. Svoje pobožnosti, zavjete i molitve možete izreći u crkvi ispred oltara sv. Antuna. Svijeće možete staviti u crkvi ispred oltara (one se ne pale), a lampione možete zapaliti u Franjevačkom trgu oko kipa sv. Antuna na predviđenom mjestu za svijeće. Svi imamo svoje potrebe i molbe, uputimo ih Bogu po zagovoru sveca svega svijeta, a osobito preporučimo njegovu zagovoru našu djecu i mlade.

Toga dana bit će vam na raspolaganju naši štandovi na kojima će biti svijeće i ostali religiozni motivi vezani uz sv. Antuna, kao i stol za upis misnih nakana.

  • Povodom Antunova, sljedeće nedjelje, promovirat ćemo knjigu našega fra Petra Horvata “I divljina će te pripitomiti…” Knjigu ćete moći nabaviti na stoliću u samostanskom dvorištu nakon svetih misa gdje će fra Petar potpisivati knjige. Cijena knjige je 10€, a prihod od prodaje namjenjen je za misije u Peruu.
  • Pozivamo vas na Dan župnog zajedništva koji će se održat 15. lipnja 2024. pod geslom “Da vaša radost bude potpuna.” (Iv 15, 9-11). Prijave su do sutra. Prijavite se, bit će lijepo zajedništvo. Više o ovome pročitajte u ovome broju župnog listića.